Skip to content
Algemene voorwaarden

Van toepassing op de individuele begeleiding

Duur van een gesprek

Een gesprek duurt volgens afspraak 60 minuten. Wanneer het gesprek met gezamenlijke inspraak verlengd wordt, wordt het uurtarief naar rato berekend voor het tweede uur. Elk kwartier extra betekent dan 25 procent van het uurtarief bovenop het voorgaande uurtarief.

Voor elk gesprek wordt het eerste uur volledig in rekening gebracht. Dat geldt dus ook wanneer u te laat arriveert, of als u eerder weg moet. Er kan wel afgeweken worden van deze regel, wanneer er andere zwaarwegende redenen zijn, bijvoorbeeld vermoeidheid behorende bij uw ziektebeeld of aandoening. Hier moet dan wel vooraf overleg over hebben plaatsgevonden. Het minimumtarief voor een gesprek, ook van kortere duur dan een uur, blijft 40 euro.

Afzeggingen

Een gesprek kan tot 24 uur van tevoren worden afgezegd. Wanneer een gesprek niet afgezegd wordt, en/of u er op het afgesproken tijdstip niet bent, wordt het totaalbedrag bij u in rekening gebracht.

Wanneer ik door zwaarwegende redenen en omstandigheden een afspraak moet verzetten, dan breng ik u zo spoedig mogelijk telefonisch op de hoogte. Een afspraak zal dan zo snel mogelijk ingehaald kunnen worden.

Beperkte verantwoordelijkheid

Ik bied een hoge kwaliteit aan begeleiding en zal zo integer, deskundig en zorgvuldig mogelijk zijn in de gesprekken. Dat betekent ook dat ik zal doorverwijzen naar een psycholoog of psychiater indien ik meer psychologische problematiek zie of verwacht. In overleg zouden daarnaast gesprekken met mij plaats kunnen blijven vinden, daar het een goede aanvulling is op de meer psychologische insteek. Ik ben echter niet verantwoordelijk voor mogelijke consequenties die iemand verbindt aan gespreksonderwerpen die naar voren zijn gekomen. Ik zal bij het maken van ingrijpende keuzes nooit sturend zijn, en laat de besluitvorming aan mensen zelf over.

Privacy en persoonsgegevens

Indien u dat prettig vindt kan ik van de gevoerde gesprekken een verslag schrijven. Zodat u ook zelf op de hoogte bent waar de gesprekken over zijn gegaan. Omdat verzekeringsmaatschappijen de gesprekken (nog) niet vergoeden, hoef ik geen diagnose te stellen of de verzekeraar op de hoogte te brengen. Soms kan het wel behulpzaam zijn als andere zorgverleners, zoals uw huisarts, op de hoogte zijn. Ik zal dan van tevoren met u bespreken of dat wenselijk is. Daarnaast ben ik verplicht om melding te maken wanneer ik zeer dwingende redenen heb aan te nemen dat u een derde in ernstig gevaar kunt brengen. Ook dan zal ik daarvan een melding aan u maken.

Wanneer ik een gesprek als casus inbreng voor onderwijsdoeleinden, intervisie of een publicatie, dan zal ik dit anonimiseren.

Eventuele geschillen

Wanneer een geschil plaatsvindt tussen mij en een cliënt, dan zullen we dat eerst proberen bespreekbaar en vruchtbaar te maken tijdens onze gesprekken. Wanneer u dat niet verder wenst en u wilt een melding maken, uw verhaal doen, of juridische stappen zetten, dan kunt u terecht bij de VGVZ of SKGV. Bij beiden ben ik aangesloten. Verder is uiteraard het Nederlands recht van toepassing. Overigens vervalt de betalingsverplichting van reeds afgenomen gesprekken niet.

Wijzigingen in algemene voorwaarden

Wijzigingen in de algemene voorwaarden, zal ik meteen op de website plaatsen en mijn lopende cliënten hiervan via de mail op de hoogte brengen.

Back To Top